Rodeo – tortur av dyr for underholdning. Vær med å protestere!

Rodeo

Rodeo er vanlig både i USA, Canada, Sør-Amerika og Australia. Veterinærer som jobber som kjøttinspektører på slakterier beskriver forferdelige skader på dyr som kommer fra rodeoer.  Dyrene blir også torturert med elektriske støt og ved at halen vris rundt for å få dem til å løpe når de slippes ut på arenaen.  Dyrene brukes om og igjen inntil de skades alvorlig eller dør på arenaen.

Det er særlig i forbindelse med lassokasting på kalver og unge okser at alvorlige skader oppstår.  Veterinærer forteller om dyr med mange ribbensbrudd, med store blodutredelser, punkterte lunger, knuste ben, avrevne luftrør og avrevne nakkebånd.  Unge okser som brukes gang på gang er vanligvis tynne og deprimerte, med sår på rygg og hofter, og de brukes så ofte at skadene ikke får tid til å lege.

Oksene som blir ridd blir ofte gitt elektriske støt før de slippes ut på arenaen, og plagene som følge av stroppene og sporene kan føre til at dyrene kaster på seg slik at bena eller ryggen brekker.   Stroppene og sporene kan også få hester til å løpe i panikk inn i gjerder og skade seg. 1)

En rekke byer over hele USA har vedtatt forbud mot torturverktøy på rodeo, som brukes for å påføre dyrene smerte og tvinge dem til å «utføre».  Der disse elementene forbys forsvinner rodeoene.  Det viser at uten tortur kan ikke rodeo eksistere.

Videoer fra rodeoer viser de voldsomme traumene dyrenes nakker utsettes for, og som i noen tilfeller fører til at nakken brekker.

Rodeoer innebærer smerte, frykt, skader og død for utallige dyr – for underholdning.

Send gjerne en mail til Australias landbruksminister og be om et forbud mot bruk av dyr på rodeo:  agriculture@ministerial.qld.gov.au

Underskriftskampanje for et forbud mot rodeo i alle land der det praktiseres:

https://www.gopetition.com/petitions/ban-rodeo-shows.html

Kilde:

Rodeo veterinarian speaks out:

http://www.sharkonline.org/index.php/rodeo-veterinarian-speaks-out

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s